Skip to content Skip to footer

Prarastos valandos : romanas / Karen White ; iš anglų kalbos vertė Danguolė Žalytė-Steiblienė. – Vilnius : Tyto alba, 2020. – 378, [3] p.

„Prarastos valandos“ – romanas apie žmonių gyvenimus griaunančius sprendimus. Tai pasakojimas apie šeimos paslaptis, sielos žaizdas ir sugebėjimą atleisti sau bei kitiems bei atsitiesti naujam gyvenimui.

Paiper anksti neteko tėvų ir ją augino seneliai. Mergaitė paguodą rado žirgų draugijoje – tapo sportininke. Kai jai buvo dvylika metų, Paiper padėjo seneliui užkasti kieme dėžę, kuri priklausė jos močiutei. Dvylika metų ši paslaptis liko nepaliesta.

Be žirgų jau neįsivaizduojanti savo gyvenimo, jauna moteris visada troško dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Vos mirtimi nesibaigęs nelaimingas atsitikimas sužlugdė Paiper svajones apie olimpinę šlovę. Moteris atrodo nepaguodžiama. Ir netikėtai, po senelio mirties, ji paveldi jo namą. Namą su visomis paslaptimis, įskaitant ir raktą nuo kambario, kuris neegzistuoja. O gal visgi paslaptingas kambarys kažkur yra? Paaiškėja, kad užrakinta patalpa gali papasakoti įdomią istoriją apie močiutės gyvenimą.

Paiper prisimena ir kieme palaidotą dėžutę. Metas sužinoti, kokius prisiminimus ji saugo…

Komentaras