Skip to content Skip to footer

 

Kovo 4 dieną ŠRSVB darbuotojai: vyriausioji bibliotekininkė projektinei veiklai Vilija Jaškauskienė ir vyresnysis bibliografas Laurynas Švambaris dalyvavo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centre vykusioje Ukrainos palaikymo akcijoje-koncerte „Esame laisvi“. Renginio metu visiems žiūrovams dovanoti ženkleliai su Ukrainos vėliava – parodant, kad esame drauge su karo siaubiamos šalies žmonėmis.

Viltis, jog užklupę neramumai, begalinis namų ir artimųjų praradimo skausmas ilgai nebesitęs ir karas netrukus pasibaigs, išreikšta akcijos-koncerto „Esame laisvi“ pačioje pradžioje ir vilnijo iki paskutiniosios minutės. Susirinkusieji, palaikydami ukrainiečių tautą ir parodydami solidarumą, meldėsi, dainavo ir vieningai skandavo „Слава Україні! Героям слава!“.

 Žodžiai, linkintys laisvės ir išsakantys buvimą kartu, užrašyti ant ženkliukų, kuriuos Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai dovanojo Ukrainos palaikymo akcijos-koncerto „Esame laisvi“ žiūrovams.

Šis gražus žestas – pirmas, tačiau tikrai ne paskutinis. ŠRSVB dėl karo savo šalį palikusius žmones, laikiną prieglobstį radusius Kuršėnuose, kviečia apsilankyti ir bibliotekos paslaugomis naudotis Ringuvėnų bibliotekoje (J.Basanavičiaus g.6, Kuršėnai). Pirmadieniais – ketvirtadieniais ji dirba nuo 9.00 iki 17.30 valandos. Penktadieniais – 9.00–13.00 val. Pietų pertrauka 13.00–13.30. Ringuvėnų bibliotekoje mažieji ras įvairiausių knygelių, o suaugusieji interneto prieigą bei kompiuterius ir, žinoma, atjautą.

ŠRSVB informacija

Komentaras