Skip to content Skip to footer

2020 metai

ŠRSVB vykdomi projektai

 

Projekto trukmė: 2020-02-01–2020-10-31.

Projekto vadovė: Joneta Filinskė

Projekto rėmėjas ir partneris: Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių rajono savivaldybė

Projekto pristatymas: Baltiški lietuviški ženklai yra mūsų tautos istorijos ir kultūros paveldo dalis. Jaunimo paklausus apie lietuviškus baltų raštų simbolius, papročius, pagrindines šventes, mažai ką išgirstame. Todėl šiuo projektu siekiame pažinti, puoselėti ir populiarinti tautos istoriją ir senąją kultūrą, skatinti Kuršėnų bendruomenės vaikus ir jaunimą domėtis savo šaknimis, suteikiant žinių apie
senųjų raštų prasmę, išmokant jiems suteikti naują aktualų turinį.

Projekto trukmė: 2019-12-20 – 2020-12-20

Projekto vadovas: Rita Nesavaitė

Projekto rėmėjas ir partneris: Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių rajono savivaldybė

Trumpas projekto pristatymas: V. Kirkutis, turėdamas gausų Algirdo Dankiso kūrybos palikimą, pasiūlė Šiaulių rajono savivaldybės viešajai bibliotekai išleisti atskira knyga Šiaulių rajone gimusio, gyvenusio ir kūrusio literato kūrybinį palikimą.
Projektu numatoma atrinkti vertingiausius žurnalisto, talentingo literato, keliautojo Algirdo Dankiso kūrinius, publikuoti jo kūrybą atskiru leidiniu. Tikslas: atgaivinti ir visapusiškai atskleisti Šiaurės ir visos Lietuvos visuomenei Šiaulių krašto literato, žurnalisto, keliautojo Algirdo Dankiso kūrybinį palikimą. Puoselėti ir populiarinti nepagrįstai užmirštų ir nepakankamai įvertintų Šiaulių krašto talentų kūrybinį palikimą.

Projekto trukmė: 2020-02-01 – 2020-11-30

Projekto vadovas: Almantas Šlivinskas

Projekto rėmėjas ir partneris: Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių rajono savivaldybė

Projekto pristatymas: projekto tikslas pabaigti įdiegti skaitytojų aptarnavimo technologinę sistemą, kurios pagalba automatizuotos leidinių išdavimo/grąžinimo, fondų apsaugos, inventorizavimo, paieškos, ataskaitų ruošimo bei kitos bibliotekos procesų procedūros, kurio dėka bus ženkliai greičiau, patogiau ir efektyviau aptarnauti skaitytojus, be to, suteiks net ir socialiai atskirtų grupių (pvz., kurčnebyliems) skaitytojams leidinių išdavimo ir grąžinimo automatizuotą savitarnos galimybę bei atvirųjų fondų apsaugą.