Skip to content Skip to footer

Prieš pat pavasario atostogas Gegužių progimnazijos 5 d klasė apsilankė Šiaulių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Pastatas, pro kurį tikrai ne kartą vaikščiota, nustebino pasiūlyta edukacijų įvairove. Atvykus į biblioteką mokinius pasitiko du bibliotekos darbuotojai, kurie supažindino su laukiamomis veiklomis.
Mokiniai galėjo išbandyti EBRU techniką. Visi norėjo rankose palaikyti teptuką, pagamintą iš rožės kotelio ir tarsi magai kelių dažų lašeliais, brūkštelėjimais sukurti piešinį, prilygstantį šalčio piešiniams languose žiemą, tik spalvotą. Jei kam ir nepatiko iki šios veiklos piešti, EBRU viską apvertė aukštyn kojomis. Kūrybinis darbas ant vandens ramino, žadino vaizduotę, nuteikė pozityviai.
Tačiau, be abejo, visi labiausiai laukė progos pasimokyti piešti su 3D rašikliais.  Ir nors technologijos skirtos lengvinti gyvenimą, įvaldyti tokį piešimo būdą penktokams buvo nelengva. Reikia piešti neatitraukiant rankos nuo popieriaus, gebėti sujungti visas detales, kad baigus darbą būtų galima piešinuką atlipinti nuo popieriaus kaip savarankišką kūrinėlį. Penktokų rankose margavo drugeliai, žvaigždės, obuoliukai, katės ir kt., kas galbūt taps raktų pakabukais ir kt. papuošimais.
Jei pabosdavo meninė veikla, buvo galima išbandyti virtualią realybę su specialiais akiniais. Užsidėję akinius vaikai pakliūdavo į kitą realybę, kurioje galėjo būti stebėtojai arba dalyviai.
Taigi, Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka labai apgalvotai priima svečius savo edukaciniuose užsiėmimuose. Visi gali išbandyti įvairių veiklų, laiką praleisti turiningai ir įdomiai. Siūlome ten apsilankyti ir kitiems!

Ina Turovaitė,
Gegužių progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja

 

 

Komentaras