Skip to content Skip to footer

Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešoji biblioteka rugsėjo 24 dieną sukvietė visus, neabejingus kvapų ir žvakės liepsnos magijai. Bibliotekos Edukacijų erdvėje vyko magiškos ir kvapnios masažinių žvakių gamybos dirbtuvės ir paskaita „Eterinių aliejų nauda psichoemocinei asmens savijautai ir masažinių žvakių gamyba“, kurią vedė VšĮ „Šeštasis pojūtis“.

Tai – viena iš projekto „SAVIugdos takais“ veiklų, kurį finansuoja Šiaulių rajono savivaldybė.

Edukacinio užsiėmimo metu lektoriai atskleidė gausybę informacijos apie eterinių aliejų naudą, jų gamybos technologijas, papasakojo apie platų aromaterapijos panaudojimą ir jos naudą bei įtaką mūsų savijautai ir sveikatai.

Kiekviena edukacijos dalyvė iš plataus eterinių aliejų pasirinkimo susikūrė savo individualų, unikalų kvapą, kuris džiugins tiek sielą, tiek ir kūną. Apjungus natūralų sojų pupelių vašką bei eterinių ir augalinių aliejų mišinį, dalyvės liejosi savo žvakes. Kol žvakės stingo, lektoriai supažindino su jų naudojamu sojų vašku, drauge tyrinėjome jo konsistenciją, bandėme užuosti tikrąjį sojų vaško kvapą ir išbandėme masažines žvakes.

Viliojanti, užburianti savo magija žvakės liepsna ir skleidžiama eterinių aliejų galia nepaliko abejingų, ragino pasinerti į kvapų pasaulį ir pajusti aromaterapijos skleidžiamą magiją…

Asta Gasiūnienė,
Informacijos specialistė
Nuotraukos autorės

Komentaras