Skip to content Skip to footer

Rugsėjo 27 d. vakarą į Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešąją biblioteką rinkosi jaunimas iš Kuršėnų ir Gruzdžių. Pirmąkart čia suorganizuotas renginys „Jaunimo naktis bibliotekoje“.

Šio renginio tikslas – diskusinis ir patyriminis bendravimas, patirties pasidalijimas, naujų veiklų bei erdvių išbandymas, užmegztų ryšių tarp įvairių vietovių jaunimo, stiprinimas. Renginys organizuotas vykdant projektą „Jaunimo naktis bibliotekoje“,  finansuojamą  Šiaulių rajono savivaldybės (projekto vadovė Anita Žiauberienė).

„Jaunimo naktis“ prasidėjo dalyvių registracija bei susipažinimu su programa. O joje – susitikimai, edukacijos, maisto gamybos dirbtuvės bei filmo peržiūra.

Pradžioje kiekvienas jaunuolis burtų keliu save priskyrė komandai „Lupimo čempionai“, „Plovimo ceremonija“, „Pjaustymo meistrai“, „Kepimo centras“, „Švaruoliai–Lėkščių dizaineriai“ ir pasiraitoję rankoves savo sugebėjimus galėjo pademonstruoti maisto (plovo) gamyboje – taip jaunimas mokėsi teikti pasiūlymus, dalintis patirtimi, dirbti komandoje.

Toliau programoje – susitikimas su tikrų tikriausia žvaigžde – Vidu Bareikiu. Jaunimo mėgstamas atlikėjas, muzikantas, o dabar ir rašytojas Vidas Bareikis pristatė savo knygą „VB knyga“, kurioje susijungia muzika, dinamika ir gyvenimiška išmintis, pasidalino sąmoningo gyvenimo patarimais, atrandant savo stipriąsias puses, negailėjo patarimų, kaip pasiekti užsibrėžtų tikslų, kartu su jaunimu diskutavo ir muzikavo. Trims drąsiausioms ir aktyviausioms klausytojoms atlikėjas padovanojo po knygą su autografu. Pasilinksminus atėjo laikas rimtesniems pokalbiams, kur Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnų grupės vyriausiasis tyrėjas Donatas Verkys  nežinančius išmokė, žinantiems priminė apie įsitraukimą į prevencines veiklas, integraciją į bendruomenes, kuriant saugią gyvenamąją aplinką, diskutavo apie žalingus įpročius.

Idėjų zonoje veikė kūrybinės dirbtuvės „Spalvotai taškuota“, kur jaunimas išbandė taškavimo meną, bei „Termo lipdukai ant tekstilės“, kur tekstilės maišelius papuošė savitais simboliais. Šios veiklos skatino asmeninį tobulėjimą, atsipalaidavimą, o ir kiekvienas išsinešė dovaną sau.

Ir, galiausiai, pasistiprinę savo gamintais naktipiečiais, persikėlė į kino sale tapusią Renginių salę filmo „Ir karalius pasakė: koks fantastiškas prietaisas!“ peržiūrai. Humoro, filosofinio gilumo ir energijos prisotintas koliažinis filmas skatina apmąstyti, ką reiškia būti apsuptam konkurencingų vaizdų ir naujai pažvelgti į šiuolaikinį vizualinį pasaulį, kuriame gyvename.

Jaunimas džiaugėsi ne tik puikiai praleistu laiku, smagiomis patirtimis, įkvepiančiomis kūrybingumą ir žingeidumą, bet ir užmegztomis naujomis pažintimis.

Asta Gasiūnienė,
Informacijos specialistė
Nuotraukos autorės ir Anitos Žiauberienės

Komentaras