Skip to content Skip to footer

Greitai prabėgo nuostabi vasara, bet liko gražūs prisiminimai, nepakartojamos akimirkos, įdomūs įspūdžiai.  Gruzdžių Augustino Griciaus bibliotekos jaunieji skaitytojai įspūdžių turėjo tikrai daug. Šiais metais mūsų biblioteka prisijungė prie iniciatyvos ,,Atverk duris vasarai“. Vaikai į biblioteką rinkosi kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį.  Stovyklos metu vykdytos įvairios veiklos: edukacijos, viktorinos, žaidžiami stalo ir judrieji žaidimai.  Edukacinių užsiėmimų metu dalyviai piešė spalvotu smėliu, gamino skirtukus, porceliano ir stiklo dažais dekoravo puodelius,  sukonstravo ir valdė robotą, iš modelino lipdė paukščius. Veiklos ,,Nebijau tamsaus kambario“ metu dalyviai aiškinosi, kas yra tamsa, ar reikia jos bijoti. Interpretavo Vytautės Žilinskaitės apsakymą ,,Baidyklė po krėslu“.  Po užsiėmimų visiems tapo aišku, kad tamsoje kambarys išlieka toks pat, kad nereikia jos bijoti. Dalyviai žiūrėjo bibliotekos lėlių teatro ,,Stebuklingas  lagaminas“ spektaklį  ,,Skėtis keliauninkas“, susipažino kaip sukurtos  teatrinės lėlės, kaip  jas reikia valdyti, pasigamino po popierinę teatrinę lėlę. Per ,,Komanda – jėga“, ,,Sukim  sukim galveles“, ,,Neįveikiamų užduočių nėra“ veiklas dalyviai atliko praktines, kūrybines užduotis.  Veiklos ,,Literatūros ir filmų išpopuliarinta tauta – indėnai“ metu dalyviai susipažino su indėnų gyvenimo kultūra, papročiais, žiūrėjo filmą apie Amerikos indėnus, klausėsi jų kurtos muzikos, piešė savo indėniškus atvaizdus, išsirinko indėniškus vardus.
Bibliotekos kiemelyje vaikai  žaidė linksmus žaidimus, kuriuos išmoko iš bibliotekoje esančių knygų, piešė, rašė ant takelio vedančio į biblioteką. Kiemelyje vyko ir valandėlė ,,Mažojo Princo kelionė“,  skirta žymaus prancūzų rašytojo ir lakūno Antuano de Sent-Egziuperi 120-osioms gimimo metinėms. Veiklos ,,Mes – prerijų gyventojai indėnai“ metu dalyviai įsikūnijo į prerijų indėnus: kūrė indėnų aprėdus, galvos apdangalus, gamino lankus, statė vigvamus, palapines, šaudė iš lanko į taikinius, lenktyniavo, kuris greičiau su žirgu apjos indėnų gyvenamąją teritoriją, ,,krauju“ pasirašė priesaiką. Aktyviai į veiklas įsijungė dalyvių mamos: Lina Kalinauskienė, Laura Povilaitytė-Gumus, Giedrė Veršinskienė. Į kai kurias veiklas  dalyvį Aistį mama atveždavo iš Šiaulių. Dalyvis Gerdas, atostogaujantis pas močiutę Gruzdžiuose, džiaugėsi mūsų bibliotekoje vykstančiomis veiklomis ir apgailestavo, kad Klaipėdoje tokių įdomių užsiėmimų jis neranda. Iš Paryžiaus į Lietuvą ilsėtis atvažiuojanti Giedrės ir Tomo Veršinskų šeima, jau trečia vasara, savo vaikučius Ugnę ir Viliuką atveža į bibliotekos užsiėmimus. Per liepos – rugpjūčio mėnesius, bibliotekos veiklose ,,Atverk duris vasarai“ apsilankė 267 dalyviai.
Rugpjūčio 15 dieną bibliotekos komanda dalyvavo „gruzdiečių dienoje“. Bibliotekos savanorė Evelina šventės svečius mokė pasigaminti prisegamus Gruzdžių Šv. Roko atlaidų ženkliukus, o savanoris  Justas vaikams pristatė robotus.
Džiugu, kad ir šią vasara mūsų bibliotekos skaitytojai aktyviai dalyvavo Skaitymo iššūkyje ,,Vasara su knyga“. Net 46 dalyviai įveikė visas skaitymo užduotis. Aktyvūs skaitytojai: Augustė Kaminskaitė, Deividas Šimalis, Sandra Petravičiūtė, Edvinas Petravičius, Tadas Grigaitis,  Eligijus Nagys, Petrauskas Antanas iššūkio užduotis įveikė po 2-3 kartus. Rugsėjo 4 dieną vyko Aktyviausių skaitytojų apdovanojimai.

Vasara baigėsi, bet bibliotekininkės tikisi, kad skaitytojai nepamirš skaitymo – apsilankę bibliotekoje išsirinks ne tik įdomių knygų, bet  ras ir širdžiai mielos veiklos, kuri suteiks puikių emocijų.   

Liongina Šufinskienė,
Gruzdžių Augustino Griciaus bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Komentaras