Skip to content Skip to footer

Išsvajota dukra / Diane Chamberlain. – 2020. – 428, [1] p. 

Įdomus, kelis literatūros žanrus siejantis romanas apie beribį motinos ryžtą išgelbėti savo vaiką, suvienyti šeimą ir patikėti neįtikimais dalykais.

Istorija prasideda 1970-tais metais. Dvidešimt šešerių metų našlei Karolinai Siers ką tik buvo pasakyta, kad jos nešiojamas kūdikis turi nepagydomą širdies ydą. Gimęs vaikas greičiausiai neišgyvens. Medicina bejėgė. Karolinai pastaraisiais metais teko išgyventi daug negandų, tad ši žinia ją visiškai sugniuždo. Laimei ją palaiko sesuo Patė ir jos vyras Hanteris.

Paslaptimis apgaubtas Hanteris tapo jų šeimos dalimi vos prieš kelerius metus. Jis yra fizikas ir jaučia, kad gali padėti Karolinai bei jos kūdikiui. Tačiau tai, ką pasakoja Hanteris, Karolinai skamba per daug neįtikėtinai. Iš pradžių ji stebisi, o vėliau susimąsto, kad gal jis neteko proto.

Tačiau motina dėl savo dar negimusios dukrelės galėtų padaryti bet ką.

Galiausiai ji pasiryžta visus išankstinius nusistatymus nustumti į šoną ir patikėti neįtikimais dalykais. Šis sprendimas iš jos pareikalaus tokios drąsos ir stiprybės, kokių nė nenumanė turinti.

Knyga peržengia įprasto romano žanro rėmus, nes čia įpinta ir šiek tiek mokslinės fantastikos elementų, o autorė drąsiai plečia tikėjimo ir mokslo galimybių ribas.

Tai kvapą atimanti istorija, kurios siužeto vingiai stebina, drąsūs veikėjai įkvėpia patikėti, kad visada yra vilties, kad siekis išgelbėti savo vaiką ir ryžtas suteikia jėgų įgyvendinti tai, kas yra neįmanoma.

 

Komentaras