Skip to content Skip to footer

Kregsaido dvaras / L.J. Ross. – 2020. – 302, [2] p. 

Detektyvas apie inspektorių Rajeną bei jo vadovaujamą talentingą ir sąmojingą komandą.

Romano veiksmas rutuliuojasi, Kregsaide, įspūdingame, miškų apsuptame Bavarijos stiliaus dvare, kvapą gniaužiančioje istorijos aplinkoje.

Vieną dieną detektyvas vyresnysis inspektorius Rajenas su savo sužadėtine Ana gavo kvietimą į Kregsaido dvaro personalo vakarėlį, kurio tema – karalienės Viktorijos laikų žmogžudystė. Po ilgų įkalbinėjimų Rajenas sutinka jame dalyvauti.

Vakarėlyje svečiai linksminasi, tačiau linksmybės baigiasi, kai rūmuose užgęsta šviesos ir randamas negyvas pagyvenęs vyriškis. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, bet praskleidę velionio gyvenimo uždangą, inspektorius ir jo komanda suvokia, jog viskas ne taip paprasta ir akivaizdu, kaip atrodo.

Detektyvas nebūtų detektyvas, jei vakarėlyje nebūtų įvykdyta tikra žmogžudystė, kuri nors iš pirmo žvilgsnio ir primena nelaimingą atsitikimą. Tačiau apgauti įgudusį inspektorių Rajeną ir jo komandą, apdumti jiems akis, neįmanoma.

Kai aptinkamas antras kūnas, siaubas sukausto nedidelę dvaro bendruomenę. Rajenui iškyla uždavinys kuo greičiau išsiaiškinti, kas iš jų žudikas, kol neįvykdyta dar viena žmogžudystė…

Komentaras