Skip to content Skip to footer

Žvarbų rugsėjo 24 dienos rytmetį Dubysos aukštupio mokyklos Bubių skyriuje pirmų – ketvirtų klasių moksleiviai susirinko paminėti Europos kalbų dieną. Bubių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Jūra Valuckienė papasakojo vaikams kuo yra svarbi Europos kalbų diena, kuri kasmet nuo 2001 metų visoje Europoje yra minima rugsėjo 26-ąją dieną. Šios dienos tikslas yra pasiekti ir atkreipti dėmesį į žemyno kalbų įvairovę. Jos metu stengiamasi parodyti, kaip ir kodėl daugiakalbystė yra viena iš didžiausių Europos vertybių, norima atskleisti, kaip kalbų mokymasis praturtina žmogaus asmenybę ir padeda pažinti gyvenimą, suteikia naujų idėjų, atveria vartus į nuostabųjį mokslo pasaulį. Dar niekada nebuvo tiek galimybių mokytis ir dirbti kitose Europos šalyse, be to, dėl globalizacijos ir verslo plėtros žmonėms neišvengiamai reikia užsienio kalbų įgūdžių, todėl ši diena įgauna vis didesnę reikšmę. Bubių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Jūra Valuckienė klausinėjo vaikučių kokias jie žino užsienio kalbas, kokia iš jų yra populiariausia, ar moka bent viena iš jų pasisveikinti.

Į svečius buvo pasikviesta Kurtuvėnų bibliotekos lėlių teatro grupė „Kurtinukai“. Šios grupės vadovė Kurtuvėnų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Aurelija Kniurienė ir moksleivės – aktorės Austėja Pociūtė bei Smiltė Gylytė atliko nuotaikingą inscenizaciją „Trijų pasakų mazgelis“.

Moksleiviai galėjo išgirsti kaip anglų, vokiečių, prancūzų, rusų  kalbomis pasakų herojai – Varlė Karalienė, Gražuolė, Pabaisa, Princesės iš Europos šalių pasisveikina, skaičiuoja, dainuoja lopšines savo šalies kalba. Gera nuotaika moksleivius lydėjo iki renginio pabaigos, susirinkusieji fotografavosi su pasakų personažais ir kvietė teatro grupę „Kurtinukai“ atvykti vėl su nauju spektakliu.

Jūra Valuckienė
Bubių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Fotografavo Aurelija Milvidienė, Jūra Valuckienė

Komentaras