Skip to content Skip to footer

„Tas, kuris padėjo bent vienam vieninteliam žmogui, suvokė gyvenimo prasmę“. Stefanas Cveigas

Šiaulių rajono savivaldybės viešajai bibliotekai šiemet – permainų metai. Rugpjūčio mėnesį į poilsį nuo darbo išėjo dvi ilgametės darbuotojos, šią savaitę mūsų kolektyvą paliko dar dvi. Tai Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė Vida Ragauskienė ir Varputėnų bibliotekos bibliotekininkė Vida Bernotienė. Bibliotekininkės turėjo sukaupusios tikrai didelį žinių, įgūdžių ir profesinių kompetencijų bagažą.

Vida Ragauskienė Šiaulių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje pradėjo dirbti 2001 m. Ji – aktyvi Kuršėnų miesto bendruomenės narė. Rengė kraštotyros darbus, puoselėjo krašto tradicijas, dalyvavo kraštotyrinėse ekspedicijose, išvykose, pati jas organizavo. Aktyviai dalyvavo projektinėje veikloje, ugdydama pagarbą krašto istorijai, tradicijoms ir papročiams. 2018 m. bibliotekininkė V. Ragauskienė apdovanota auksiniu ženkleliu „Atkurtai Lietuvai-100“. 2020 m. išrinkta Metų kultūros darbuotoja.

Vida Bernotienė bibliotekoje dirbti pradėjo 2010 m. Be kasdienių darbų, prie bibliotekos veiklos tikslų taip pat prisidėjo dalyvaudama projektinėje veikloje, rengdama kraštotyros darbus. Vieni reikšmingiausių Vidos Bernotienės darbų yra kraštotyrinė medžiaga apie tris išnykusius kaimus, projekto „Šiaulių rajono nykstančių ir išnykusių kaimų istorijos“ inicijavimas ir vykdymas. Taip pat prasminga iniciatyva – Lietuvos šaulių 100-mečio šventė, kurioje buvo pastatytas paminklinis akmuo Varputėnų šauliams atminti.

Nuveikti darbai iškalbingi. Ne veltui šis pranešimas pradedamas citata. Bibliotekininkai savo darbe nuolat padeda žmonėms, dažniausiai informacijos paieškoje, tačiau neretai ir žmogiškąja prasme, tiesiog pokalbiu ir išklausymu. Tuo pasižymėjo ir mūsų kolegės. Linkime joms atsipūsti nuo darbinių rūpesčių ir mėgautis nauju gyvenimo etapu.

Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos Jonetos Filinskės ir Vilijos Jaškauskienės

Komentaras