Skip to content Skip to footer

Rugsėjo 13 dieną – Bičiulių dieną, tęsiantis Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atidarymo savaitės renginiams, bibliotekoje lankėsi vaikų rašytojas Vytautas Račickas ir susitiko su 2–3 klasių mokiniais. Jis pasakojo apie save, kūrybinį kelią, kūrinius (yra išleidęs apie 40 knygų), linksmai bendravo su mokiniais ir nuoširdžiai atsakinėjo į pačius keisčiausius vaikų klausimus. Malonu buvo klausytis autoriaus skaitomų ištraukų iš knygų, taip pat vaikai turėjo progą paklausyti rašytojo sukurtų eilėraščių. Susitikimo dalyviai domėjosi, kokio amžiaus rašytojas pradėjo rašyti, kiek lapų sudaro jo storiausia knyga, kiek paprastai užtrunka rašydamas kūrinį, kodėl savo kūrinius dažniausiai skiria vaikams, kas kuria iliustracijas jo kūriniams. Mokinukai buvo labai drąsūs ir aktyvūs. Visi vaikai aktyviai dalyvavo pokalbyje, kėlė rankas, pateikė knygų autoriui įvairiausius klausimus. Už įdomiausius atsakymus ir už pateiktus klausimus vaikai gavo dovanų Vytauto Račicko knygų. Pasibaigus susitikimui prie stalelio su rašytojo knygomis nusidriekė ilgiausia eilė. Vaikai kantriai laukė Vytauto Račicko autografo.
Po pietų į bibliotekos renginių salę rinkosi esami ir buvę Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai bei Kuršėnų miesto gyventojai. Čia vyko knygos „Šiaulių rajono bibliotekų istorija – ištakos ir dabartis: Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos raida 1951–2021 m.“ pristatymas. Bibliotekos direktorė Ingrida Klupšaitė pristatė knygos autorius, patyrusius bibliotekininkus ir knygotyrininkus Audronę Kiršinaitę ir Almantą Šlivinską. Knygoje išnagrinėta Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos veikla ir raida skirtingais istoriniais pjūviais, su įvairių duomenų palyginimu, pateikiant tiek bendrą būklę rajone, tiek bibliotekos lygmenį regione. Nors knygoje daugiausia dėmesio skiriama didžiausiai – Šiaulių rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, įsteigtai 1951 m., bet nagrinėjamos ir kitų bibliotekų ištakos iki 1940 m. Knygos pristatymo metu buvo parodytas 15 min. reklaminis filmukas apie visą dabartinį Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos tinklą su 26 padaliniais rajone ir jų veikla. Ši knyga – reikšmingas rajono kultūros istorinės veiklos įprasminimas. Į knygos pristatymą atvyko ir buvusios Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės Irena Šlergienė ir Birutė Litevkienė, kurios po knygos pristatymo su didžiuliu susidomėjimu apžiūrėjo bibliotekos naująsias erdves.
Bičiulių dienos renginių ciklą užbaigė menininkės, dailės mokytojos Žygintos Ivanavičienės tapybos ir keramikos darbų parodos „Ramybės link…“ atidarymas. Ž. Ivanavičienės pasveikinti parodos atidarymo proga į biblioteką sugužėjo gausus būrys menininkės artimųjų, draugų ir bičiulių. „Mano paveikslų ir keramikos darbų idėjos kilusios iš gamtos vaizdų“, – sakė Ž. Ivanavičienė. Paroda lankytojus priartina prie gamtos, miško, tai autentiško požiūrio į gamtą kupina ekspozicija. Savo muzikiniais pasirodymais parodos atidarymą nuspalvino moksleivė Kamilė Milieškaitė. Kviečiame aplankyti Žygintos Ivanavičienės parodą „Ramybės link…“ bibliotekos Žiniasklaidos skaitykloje iki spalio 31 d.

Kristina Ruočienė,
Informacijos ir vadybos skyriaus informacijos specialistė
Nuotraukos autorės

Komentaras