Skip to content Skip to footer

Šiandien minima 32-ejų metų sukaktis nuo tada, kai Lietuvos žmonės parodė neįtikėtiną vienybę ir drąsą, įrodydami visam pasauliui, jog yra pasiryžę kovoti už laisvę ir savo valstybės ateitį. 

Ši diena neliko nepaminėta ir Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko bibliotekoje. Kartu su visa Lietuva languose buvo degamos atminimo žvakutės, atiduodant pagarbą laisvės gynėjams.

Sausio 13-osios minėjimo dalyviai, susirinkę aikštėje prie Vyčio paminklo, sugiedojo Lietuvos valstybės himną. Buvo prisiminti ir pagerbti tie 14 didvyrių, kurie sumokėjo aukščiausią – gyvybės kainą už mūsų visų laisvę. Kiekvieno jų atminimui įamžinti uždegta po žvakelę. Istorinėje Kuršėnų vietoje atidengta bei klebono mons. Vytauto Kadžio pašventinta atminimo lentelė, skirta Kuršėnų valsčiaus įkūrimui 1918 m. Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras padėkojo gausiai susirinkusiems dalyviams bei ragino nepamiršti, kokia brangi yra mūsų visų laisvė. Lietuvos Respublikos Seimo narės Rimos Baškienės padėjėja Ada Grakauskienė  priminė, kad šiuo metu ir Ukraina kovoja savo laisvės kovą.

Renginio vedėjas Zenonas Gestautas visus susirinkusiuosius pakvietė pratęsti susitikimo, pasidalinti prisiminimais ir sušilti prie laisvės arbatos puodelio Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešosios bibliotekos Žiniasklaidos skaitykloje. Muzikinę programą atliko Šiaulių rajono savivaldybės Kultūros centro liaudiškos muzikos ansamblis „Salduva“, o Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešosios bibliotekos Informacijos ir vadybos skyriaus vyresnysis bibliografas Laurynas Švambaris pranešime paminėjo svarbiausius istorinius tos dienos įvykius, kurie atvėrė Lietuvai kelią į laisvę.  Nuo 1991 m. sausio 13-osios praėjo 32-eji metai, bet šie istorijos momentai dar nenugulė žmonių užmarštin. Yra daugybė žmonių, gyvai mačiusių, dalyvavusių ir išgyvenusių tų dienų siaubą.

Asta Gasiūnienė,

Informacijos ir vadybos skyriaus informacijos specialistė

Komentaras